Home » Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Ce este gheata carbonica ?

Gheata carbonica este forma solida a dioxidului de carbon ( CO2).

Cum se obtine gheata carbonica ?

Se obtine prin solidificarea dioxidului de carbon ( CO2 ) si are o temperatura de - 78,5 oC.

Cum se transporta gheata carbonica ?

Gheata carbonica se transporta in totdeauna in containere speciale sau in cutii termoizolante din polistiren. Aceste cutii se transporta in spatiul separat de habitaclul autovehiculului. Chiar daca transportati cu masina personala o cantitate mai mica de gheata carbonica, asigurati ventilatie permanenta si verificati sistemul de ventilatie a autovehiculului sa nu fie setat pe recirculare. Daca transportul este de durata mai mare, deschideti geamurile masinii din cand in cand pentru a asigura o ventilatie mai buna.

Cum se comanda gheata carbonica ?


Comenzile de gheata carbonica se fac folosind formularul de comanda de la pagina COMENZI . Comenzile se plaseaza cu minim 24 ore inainte de expediere (cu 48 de ore inainte de livrare).

Cum se face livrarea catre client ?

Comenzile de gheata carbonica se livreaza prin CARGUS (minim 1 cutie)  sau cu flota proprie a companiei DRY ICE in cazul comenzilor mai mari (peste 250 Kg). 

Livrarile prin curierat se efectueaza zilnic de Marti pana Sambata. Pentru livrarile din zilele de Sambata, va rugam sa contactati curieratul CARGUS din localitatea dumneavoastra pentru a verifica daca au program de lucru in zilele de Sambata.

Cum se achita?

Comenzile cu ridicare de la sediul Dry Ice se achita numerar sau cu card bancar iar colete livrate prin curierat se achita ramburs (cont colector).

Comenzile pentru judetul Cluj, se ridica de la sediul DRY ICE.

Livrarile se fac zilnic, de Marti pana SambataIn zilele de Luni, comenzile se ridica doar de la sediul Dry Ice.

Atentie! Nu se fac livrari pe sate si comune!

Cum se depoziteaza gheata carbonica ?

In primul rand gheata carbonica trebuie livrata cat mai aproape de ziua in care se va si folosi, pentru ca se evapora foarte repede. Cu cat este mai mare grosimea peretii containerului cu atat sunt mai mici pierderile prin evaporare. Nu introduceti gheata carbonica in recipiente care se inchid ermetic pentru a prevenii acumularea presiunii.. Depozitarea se face maxim 1-2 zile in spatii ferite de caldura si umezeala si bine ventilate (de exemplu camera frigorifica sau un congelator de inghetata).

In cat timp se evapora o cutie de gheata carbonica ?

ATENTIE:  O cutie de 18 Kg de gheata carbonica se evapora in aproximativ 3-4 zile din momentul in care a fost ambalata cutia !!!

Cum se manipuleaza gheata carbonica ?

In functie de domeniul in care se foloseste gheata carbonica, se vor utiliza urmatoarele ustensile: cleste pentru gheata, scafa din plastic sau manusi groase. 

Contactul cu pielea poate provoca arsuri criogenice. Contactul direct cu pielea sau inghitirea granulelor de gheata carbonica este strict interzis.

Informatii utile

Din punct de vedere logistic, avem posibilitatea de a livra comenzile in mai putin de 24 de ore de la productie, direct la adresa clientului. Transportul este efectuat fie cu masinile din flotat Dry Ice, fie prin firma de curierat. Inchiriem masini de fum pentru diferite evenimente, de exemplu pentru nunti, botezuri, prezentari de moda, lansare de produse, sedinte foto sau efecte speciale. Contactati-ne

Dry Ice Romania pe Facebook