Home » Gheata carbonica » Gheata carbonica - Dry Ice » Transportul vaccinurilor cu gheata carbonica

Transportul vaccinurilor cu gheata carbonica

 

Pe 11 noiembrie 2020, o stire CNN anunta ca analiza finala a studiului de faza 3 a vaccinului produs de compania americana Pfizer si germanii de la BioNTech, arata o eficienta de 95% in prevenirea infectiilor. In aceeasi stire se mentiona ca vaccinul anti-COVID nu a generat probleme serioase de siguranta in timpul testarilor.

Transport vaccin gheata carbonica

Concret, rezultatul analizei finale a studiului a fost fundamentat de urmatorii indicatori:

-          la studiu au participat aproape 44 000 de subiecti, fiecare dintre acestia primind doua doze de vaccin sau dintr-un placebo;

-          din randul voluntarilor, subiecti testati pentru producerea vaccinului COVID-19, 170 au fost infectati de coronavirus;

-          doar 8 dintre cei 170 de subiecti infectati primisera vaccinul propriu-zis, restul de participanti la teste fiind vaccinati cu solutie salina simpla sau administrandu-li-se placebo;

-          pentru a se constata eficienta vaccinului, s-au luat in calcul factorii varsta, rasa si etnie;

-          s-a observat ca eficacitatea in cazul adultilor de peste 65 de ani este mai mare de 94%;

-          3,7% dintre subiecti au avut ca efect secundar post-vaccinare, oboseala.

S-ar putea considera ca din momentul in care acest anunt a fost facut, situatia se simplifica major

A fost descoperit un vaccin care va ajunge si in Romania, cele doua companii estimand ca vor produce aproximativ 50 de milioane de doze in 2020 si aproximativ 1,3 miliarde in 2021. Prin urmare, vestile sunt bune, avand in vedere ca la noi in tara vor fi vaccinate in prima faza 10,7 milioane de persoane din categoria cu risc mare de imbolnavire, biologic sau ocupational.

Este suficient? Este acesta momentul care ar trebui sa linisteasca populatia si sa o asigure ca in curand COVID-19 va fi trecut in categoria pandemiilor care au afectat lumea major, dar au fost invinse? Raspunsul este relativ! Fireste, va veni la un moment dat si ziua in care COVID-19 va fi o amintire, insa, pana atunci, provocarile continua sa existe, inclusiv in ceea ce priveste transportul vaccinului.

Transportul vaccinurilor bazate pe ARN va necesita conditii speciale

Pentru transportul vaccinurilor bazate pe ARN trebuie sa se aiba in vedere conditii speciale, in ideea in care necesita o temperatura de transport de – 75 de grade. O temperatura imposibil de mentinut, altfel decat in ambalaje speciale care sa contina gheata carbonica.

Compania Pfizer a conceput un ambalaj capabil sa asigure conditii stricte de siguranta, dar care trebuie sa fie umplut cu gheata carbonica. Acest recipient poate fi deschis doar de doua ori pe zi si nu pentru mai mult de un minut.

Iata cum, gheata carbonica, aceasta forma solida a dioxidului de carbon, descoperita in 1834 de catre un chimist francez, continua sa isi demonstreze avantajele atat de importante in scopuri frigorifice, intr-un context vital pentru omenire. Agent de racire remarcabil, gheata carbonica (sau gheata uscata, dupa cum i se mai spune) are o temperatura mai scazuta in comparatie cu cea a apei inghetate si nu produce reziduuri.

Gheata carbonica produsa de noi, pastreaza produsele expuse actiunii sale intr-o stare nealterata, fara sa fie necesar sa se utilizeze metoda de refrigerare ciclica. In procesul de fabricatie utilizam dioxid de carbon cu cel mai inalt grad de puritate, in conformitate cu standardele europene, iar echipamentele noastre sunt de mare capacitate, ultraperformante si de ultima generatie. Nu in ultimul rand, avem capacitatea logistica de a livra gheata carbonica pe intreg teritoriul Romaniei!

Speram ca prin produsul pe care il asiguram la o calitate superioara, sa ne alaturam celor care contribuie, mai mult sau mai putin, la lupta impotriva unui virus care a schimbat si a curmat vieti!

 

Informatii utile

Din punct de vedere logistic, avem posibilitatea de a livra comenzile in mai putin de 24 de ore de la productie, direct la adresa clientului. Transportul este efectuat fie cu masinile din flotat Dry Ice, fie prin firma de curierat. Inchiriem masini de fum pentru diferite evenimente, de exemplu pentru nunti, botezuri, prezentari de moda, lansare de produse, sedinte foto sau efecte speciale. Contactati-ne

Dry Ice Romania pe Facebook